Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και της βουλευτικής αποζημίωσης ακόμη και για τη συμμετοχή σε επιτροπές στη Βουλή αλλά και την κατάργηση κάθε φορολογικού προνομίου και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από τον επαγγελματικό τους φορέα, ζήτησε η ΔΗΜ.ΑΡ.

Κι αυτό ήταν που πυροδότησε το πολιτικό σκηνικό στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για λαϊκισμό, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι, «Ο ανέξοδος δημοσιογραφικός λόγος που κριτικάρει χωρίς να ξέρει» για να του απαντήσει η Πόπη Τσαπανίδου ότι «Η δημοσιογραφική τετραετής παρουσία δεν δίνει συνταξιοδότηση».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ακόμη «Ξέρετε τι εύκολο είναι να χαϊδέψω αυτιά; Η ΔΗΜ. ΑΡ. έκανε πρόταση για να μειωθούν οι μισθοί βουλευτών» και ανέφερε: «Μιλώ για τον εύκολο λαϊκισμό. Διαρκώς κατασκευάζουμε ενόχους. Στρέφουμε τον κόσμο εναντίων αυτών που έχουμε κατασκευάσει ως θύματα, για να διατηρούμε τα πλεονεκτήματα.

Λαϊκισμός, κρατισμός, κομματισμός, οι τρεις έννοιες που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό», είπε ενώ κάποιοι συνομιλητές του ανέφεραν ότι υπάρχουν βουλευτές που ζητούν δανεικά και δεν θα δεχτούν τις μειώσεις στους μισθούς τους.

Πάντως, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Ν. Μπίστης σημείωσε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πρότεινε να γίνονται έρανοι για να ζήσουν οι βουλευτές αλλά να υπάρχει μία ισορροπία στους μισθούς τους και συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό περί λαϊκισμού που ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.