«Ηθικολόγο εισαγγελέα» χαρακτήρισε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του εμφανίστηκε έτοιμος να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ ύστερα από το κάλεσμα του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου ενόψει του συνεδρίου.

«Ο υποψήφιος πρωθυπουργός καταλογίζει ανύπαρκτες ποινικές ευθύνες (στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ), και για να παίξει πολιτικό παιχνίδι συναγελάζεται με πολιτικές δυνάμεις (Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή) που υποτίθεται ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί του» υποστήριξε ο Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στον Τσίπρα, τονίζοντας επιπλέον ότι «το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τις αμαρτίες και πολλών άλλων και όχι μόνο τις δικές του».

Επιπλέον, ο Σκανδαλίδης επέμεινε στην άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για ανυπαρξία.

«Δεν γίνεται τίποτε, σχεδόν καταθέτουν πάντα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προσαρμογή στις ευρωπαϊκές οδηγίες. Να κρατήσουμε απόσταση από αυτή την πολιτική, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος λέει για απογαλακτισμό από τον κυβερνητισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκανδαλίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην ενδεχόμενη επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «πάντα ήμουν στο ΠΑΣΟΚ. Έχω δικαίωμα να διαφωνήσω, έχω τις θέσεις μου και θα τις παρουσιάσω στο συνέδριο».