«Εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία εκτινάσσεται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε μία σύντομη αναφορά στο γενικό πλαίσιο των προτάσεων για την ανάπτυξη, που έχει επεξεργαστεί η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυτό αποτελεί τη μόνη διέξοδο στα μεγάλα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Kόμματος, Ανδ. Λυκουρέντζος, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας, κ. Θ. Καράογλου και κ. Ν. Μηταράκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών, Στ. Καλαφάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Αθ. Σκορδάς, ο Γραμματέας Οργανωτικού, Μ. Αγγελάκας, η Γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, Ε. Ρωμαΐδου, ο Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού, Μ. Δασκαλάκης και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Β. Τζότζολα.

Από την πλευρά των Παραγωγικών Φορέων μετείχαν εκπρόσωποι (πρόεδροι και αντιπρόεδροι) από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, το ΤΕΕ – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης, την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης.