Με θέματα την επικείμενη συζήτηση περί εξεταστικής για το μνημόνιο στη Βουλή, τις δημοσκοπήσεις και τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στα γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Πρώτον, με το θέμα της συζήτησης της Πέμπτης στη Βουλή για το αίτημα του ΣΥΡΙΖA για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να περιμένουν τη στάση της ΝΔ στη Βουλή και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στις δικές τους κινήσεις.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που μίλησε στο ΑΜΠΕ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσανατολίζονταν να προτείνουν εξεταστική επιτροπή για το πως η χώρα εισήλθε στο Μνημόνιο, το 2010.

Το δεύτερο θέμα αφορά την σχέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς Μεταρρυθμιστές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να διατηρήσουν μια σχέση παρατηρητή και όχι μέλους με την ευρω-ομάδα των Συντηρητικών.

Τρίτο ζήτημα ήταν η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σε καθημερινή εφημερίδα (6 Μέρες), η οποία όπως είπε το ίδιο κορυφαίο στέλεχος προκάλεσε ικανοποίηση για την διατήρηση των δυνάμεων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο 7,5% , αλλά δημιούργησε και προβληματισμό για το ποσοστό συσπείρωσης το οποίο είναι στο 50%. Στελέχη εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η κουβέντα σχετικά με πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, δεν κάνει καλό στο κόμμα.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της επιστολής του αρχηγού ΓΕΝ, καθώς και η νέα οικονομική πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι πιθανές επιπτώσεις.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι κ.κ. Τ. Κουίκ, Ν. Μαριάς, Μ. Γιαννάκης, Χ. Ζώης, Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος και Γ. Δημαράς.