Απάντηση μέσω Twitter στις χθεσινές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις οποίες τον χαρακτήριζε «κακομαθημένο παιδί» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Κ. Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια» έγραψε ο κ. Καμμένος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να «τακτοποιήσει» τον κ. Καμμένο για να αποφευχθεί ένα «ατύχημα», κάνοντας μάλιστα λόγο για «μία πολύ φιλική προειδοποίηση».

Μιλώντας σε εκδήλωση, σύμφωνα με το Haberturk, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρεί η ελληνική πλευρά τη ρητορική της έντασης, «λέγοντας ότι θα πατήσετε ή θα πάτε σε μία βραχονησίδα ή σε ένα νησί, δεν κερδίζετε τίποτα με αυτό, εμείς κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην αξιολόγηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων, ειδικά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».