Σε εσωτερικό πολιτικό ναρκοπέδιο κινείται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μεταβαίνει την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ όπου αναμένεται να τον υποδεχθεί ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Πώς θα τον υποδεχθεί; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, μετά το «ψαλίδισμα» της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Κεντρικής, Μακεδονίας από τη Ρηγίλλης, την επιλογή του ΛΑΟΣ να μην τον βοηθήσει και την αποδυνάμωση της εικόνας του «άτρωτου Μακεδονομάχου», στην οποία επένδυε τα τελευταία χρόνια, παρά το ότι λέει ότι είναι πιο δυνατός. Η καρδιά του το ξέρει.

Αν και επιμένει να μιλάει δημοσίως τουλάχιστον -με θετικά σχόλια για τον Σαμαρά, πολλοί στη Θεσσαλονίκη αναγνωρίζουν ότι οι σχέσεις τους πλέον έχουν ραγίσει.

Και αυτό διότι η στάση του προέδρου της ΝΔ που του ζήτησε επιτακτικά να μην είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχηςε ο αδελφός του Διονύσης οδήγησε και τον Γ. Καρατζαφέρη στην επιλογή να στηρίξει δικό του υποψήφιο, τον Κ. Βελόπουλο.

Έτσι πλέον τον αναγκάζει τον να αντιπαρατεθεί με τον ΛΑΟΣ για το ποιος θα πάρει τις περισσότερες ψήφους από την κοινή εθνικοπατριωτική και παραθρησκευτική δεξαμενή.

Πολλοί θεωρούν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Βήματος, ότι όταν αρχίσει να δυσκολεύει η εκλογική μάχη, θα ανασύρει θεωρίες συνωμοσίας. Προ ημερών υπήρξαν δημοσιεύματα για την απιστία σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος της υπηρεσίας με την οποία διώκεται, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, για τη μετακίνηση μαθητών σχολείων με λεωφορεία.
Κατηγορείται ότι με τις απευθείας αναθέσεις δρομολογίων σε λεωφορειούχους ζημίωσε τη νομαρχία και το Δημόσιο, ενώ η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ερευνά και την απευθείας ανάθεση έργων ύψους 45.000 ευρώ από τη νομαρχία, τα οποία ανετίθεντο χωρίς διαγωνισμό σε εργολάβους.