Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δε θα πρέπει να ανακοινώσει παροχές, αλλά πολιτικές για την ανάπτυξη της χώρας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9,84.

«Στη ΔΕΘ τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό; Να κάνει παροχές; Όχι βέβαια», είπε ο κ. Πρωτόπαππας τονίζοντας ότι «νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται να ακούσουμε, είναι η πορεία της ανάπτυξης για την Ελλάδα. Βεβαίως, λίγο – πολύ έχουμε δει τι γίνεται, αλλά χρειάζεται και το σχέδιο για το μέλλον».

«Χρειάζεται, δηλαδή, να μας πει ο πρωθυπουργός, να πει στον ελληνικό λαό, λίγο – πολύ, ότι κύριοι, εγώ με αυτό το σχέδιο θα προχωρήσω, με αυτούς τους άξονες θα προχωρήσω, με αυτές τις προτεραιότητες θα προχωρήσω, ώστε να εγγυηθώ ότι η ύφεση του 4% μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα γίνει ανάπτυξη, θα γίνουν θέσεις εργασίας, θα γίνει εισόδημα, το οποίο τότε θα μπορώ να μοιράσω δικαιότερα».

Σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Πρωτόπαππας σημείωσε ότι «Κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα του έργου της. Αν θυμάστε, και με την προηγούμενη (σ.σ. κυβέρνηση) είχαμε πει ότι έχει παράγει ένα πραγματικά πολύ σημαντικό έργο, αλλά ότι υπάρχουν ορισμένοι τομείς που πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα. Σε αυτούς τους τομείς πρέπει να καλύψουμε το κενό».