«Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την Τρόικα και τον εαυτό της ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για την ανάπτυξη. Για τον ΟΣΕ, η κυβέρνηση δεν έπρεπε να έχει σταματήσει τη δική μας προσπάθεια που είχε αρχίσει από τον Αύγουστο του 2008», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης ανάπτυξης της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθύμισε δε ότι «είχε ξεκινήσει η συνεργασία με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους για θέματα ασφαλείας, είχε μπει η πρώτη δόση για την αύξηση των εισιτηρίων 33% είχε ξεκινήσει η καινούργια τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ(…) Το έργο σταμάτησε τον Αύγουστο του 2009 γιατί η κυβέρνηση το θεώρησε ανάλγητο».

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real FM έκανε δε λόγο για απουσία ευρύτερου συντονισμού σε κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

«Υπάρχει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ένας πυλώνας, αναγκαίος αλλά όχι αρκετός που είναι η δημοσιονομική προσαρμογή (έσοδα και δαπάνες), καθώς όμως λείπει ο πυλώνας της ανάπτυξης ουσιαστικά τίθεται εν κίνδυνω και η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».