Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στην οικία του πρωθυπουργού στην Κηφισιά.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν την διαπραγματευτική γραμμή ενόψει της άφιξης του κλιμακίου της τρόικας στην χώρα μας και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μετά την αποχώρηση των δύο πολιτικών αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι: «έγινε ευρύτατη και σε βάθος συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οι τρεις αρχηγοί θα συνεχίσουν να είναι σε επαφή».

Στη συνάντηση των αρχηγών ήταν παρόντες και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ.κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης και Χατζηδάκης, όπως και ο συνεργάτης του κ. Κουβέλη, κ. Χατζησωκράτης.

Νωρίτερα τα μέλη του οικονομικού επιτελείου είχαν ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας παρέμειναν στην οικία του κ. Σαμαρά και μετά την αποχώρηση των αρχηγών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης θα αρχίσει στην Βουλή την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί και η ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, όπως και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην θέση του υπουργού Επικρατείας που θα έχει στην αρμοδιότητά του τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.