Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που συνεδριάζει αύριο το πρωί στις 10, μεταφέρει τη σύγκρουσή του με τους Α. Λοβέρδο, Μ. Χρυσοχοΐδη και Π. Ευθυμίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ανακοίνωσε ότι η νέα κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει την υψηλή ή τη χαμηλή εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με τεχνοκράτες και πρώην βουλευτές όπως επιθυμεί ο ίδιος ή αν θα συμμετάσχει με βασικά στελέχη όπως υποστηρίζουν οι τρεις.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της θυελλώδους – όπως λένε οι πληροφορίες – σύσκεψης που προηγήθηκε, με τον κ. Βενιζέλο να προκαλεί τους διαφωνούντες σε αναμέτρηση καθώς την τελική θέση του ΠΑΣΟΚ θα την αποφασίσει αύριο η νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση όχι ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει να ανατραπεί η δέσμευση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, όπως είπε και ότι αύριο το μεσημέρι θα έχουμε μάλλον και τις επίσημες ανακοινώσεις για την προγραμματική σύγκλιση και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.