«Δεν νομίζω να υπάρχουν δύο γραμμές. Το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά υποβαθμίζει το γεγονός δείχνει ότι αντιμετωπίσαμε το περιστατικό με “επιτυχία”», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας για το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω.

«Λειτουργήσαμε με μαγκιά. Η χώρα απάντησε με μαγκιά. Τα Ίμια δεν αποτελούν μοντέλο για εμάς», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι η ρίψη τροχιοδεικτικών πυρών ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου.

«Είναι πατριωτικό» συνέχισε ο κ. Βέττας κατά τη διάρκεια της «συζήτησής» του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με παρόντες τους βουλευτές Νίκη Κεραμέως της ΝΔ και Λεωνίδα Γρηγοράκο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι δύο τελευταίοι εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Ο κ. Βέττας είναι από αυτούς που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Πάνο Καμμένο για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά έως τώρα. «Υπουργός Άμυνας είναι, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φοράει, δεν είναι μπαλαρίνα, στολή μπαλαρίνας θα βάλει για να πάει στα σύνορα;» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Τα προειδοποιητικά πυρά ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Είναι ένα γεγονός που τελείωσε. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και έχετε κολλήσει στην επίσημη ενημέρωση» ανέφερε.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λαμβάνοντας τον λόγο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι και αυτή την ώρα επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, 36 ώρες μετά. «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να δρα με τέτοιο ερασιτεχνισμό», υπογράμμισε.

Τόσο η κυρία Κεραμέως, όσο και ο κύριος Γρηγοράκος εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη Ρω και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.