Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και μεταξύ άλλων, είπε: «Όταν δύο σοβαρές αποφάσεις, η μια να τεθώ εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η άλλη να διαγραφώ από το κόμμα οριστικά -προσέξτε, οριστικά-, όταν αυτές οι αποφάσεις παίρνονται κατ’ αυτό τον τρόπο, χωρίς ούτε καν να το γνωρίζω ή να μου γίνει ένα τηλεφώνημα… δεν είναι αυτές μεθοδεύσεις, τώρα; Τι να πω…».

Σε ερώτηση αν ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Πλακιωτάκης, τον ενημέρωσε για την πρόταση την οποία είχε δεχτεί από τον κ. Σαμαρά, είπε: «Είναι όργανο του κόμματος ο κύριος; Είναι βουλευτής με τον οποίο κάναμε μια συζήτηση, χωρίς να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με τον αρμόδιο τομεάρχη, με τους υπόλοιπους υπεύθυνους που έχω γνωριστεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να τους πω τα συν, να τους πω και τα πλην, να τους πω ποια μεθοδολογία πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να συνθέσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Τίποτα από όλα αυτά. Με πήρε ο κ. Πλακιωτάκης πριν από είκοσι ημέρες με ένα μήνα, δεν μου είπε ότι αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος, ότι το σκέφτεται (σ. σ. να είναι υποψήφιος) και του είπα την άποψή μου. Από εκεί και πέρα, όμως, από την ώρα που εκφράστηκα αρνητικά, όφειλαν νομίζω να με καλέσουν σε ένα τραπέζι, να πούμε “γιατί εσείς έχετε άλλη άποψη”, να δούμε ποια είναι η πλέον συνθετική υποψηφιότητα, αν θα πρέπει να είναι αυτοδιοικητική… Και μου κατεβάζουν, τώρα, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, την Αττική, αυτοδιοικητική υποψηφιότητα τον κ. Κικίλια; Και στην Κρήτη, όπου τα πράγματα πολιτικά για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι τόσο καλά, μάλλον καθόλου καλά, διαχρονικά, κατεβάζουμε πολιτική προσωπικότητα να συγκρουστούμε πολιτικά; Μα, τώρα είμαστε σοβαροί; Ή το κάνει απλά και μόνο ο κ. Σαμαράς για να διεμβολίσει τον εσωτερικό χώρο όσο μπορεί, να κρατήσει ένα μικρό κομματίδιο το οποίο θέλει να κατοχυρώσει; Αυτή είναι η ουσία. Και όταν θέλουμε το καλό του κόμματος, δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι».

Σε ερώτηση αν ο κ. Σαμαράς είχε αποφασίσει να σας αφήσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την επομένη της εσωκομματικής αναμέτρησης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να αγιάσει το στόμα σας. Το έχω πει επανειλημμένα, ότι αυτή η ιστορία ξεκινάει από τότε. Είμαι από εκείνους τους λίγους βουλευτές, οι οποίοι θεωρήθηκαν ότι δεν κράτησαν και λίγο πισινή στη διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής, δεν κάναμε τούμπες την επόμενη και αυτόματα ήμασταν οι μη αρεστοί».

Όσο για το τι σκοπεύει να κάνει, είπε: «Δεν είναι δεδομένο ότι θα είμαι υποψήφιος. Και τώρα σας το λέω, δεν είναι δεδομένο. Τα ζυγίζω όλα. Βεβαίως, οι πιθανότητες αυτές σήμερα είναι περισσότερες. Δεν θα μείνω σε καμία περίπτωση άστεγος, διότι δεν έχω σκοπό να αποστρατευθώ πολιτικά. Και ο κ. Καρατζαφέρης επικοινώνησε και άλλα επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησαν μαζί μου και πάρα πολλοί συνάδελφοι βουλευτές και από τη Νέα Δημοκρατία και από άλλα κόμματα».