Για το μετεκλογικό τοπίο και τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν, αλλά και τον άγνωστο βουλευτή που έχει μεταφέρει 1 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό στο εξωτερικό, μίλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Πάμε να δώσουμε μια μάχη με τις καλύτερους όρους, θα επιδιώξουμε να νικήσουμε, και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα πράξουμε αναλόγως (…) είμαστε υπεύθυνη δύναμη και θα δώσουμε κυβέρνηση» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πρωτόπαπας ζήτησε και πάλι την άμεση δημοσιοποίηση του ονόματος του βουλευτή που έχει μεταφέρει 1 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του εξωτερικού, ακόμη και καθ’ υπέρβασιν της νομοθεσίας.

Τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, της ανανέωσης του κόμματος με νέα στελέχη και της σταυροδοσίας στους πολιτευτές στις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας έκλεισε εκ νέου την «πόρτα» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. «Για να είσαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με κάποιον θα πρέπει να είσαι στοιχειωδώς στον ίδιο πυρήνα της πολιτικής» τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας εξήγησε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκε το άνοιγμα λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία, τονίζοντας ότι «κάθε φαιδρή καταγγελία δεν πρέπει να την παίρνει κάποιο κόμμα στα σοβαρά».

Επίσης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε παράθυρο για την επιστροφή των διαγραφέντων που καταψήφισαν ή ψήφισαν «παρών» στο δεύτερο μνημόνιο. Χαρακτήρισε πάντως πράξη μεγάλης γενναιότητας όσους αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση..