Στο στόχαστρο των βουλευτών της ΝΔ βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως μέσα από τη συζήτηση: «Να δούμε αν ο κ. Καμμένος ή οποιοσδήποτε άλλος πήγε να τα “αρπάξει” χοντρά».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως υπάρχει ένα «κενό με 200.000 βλήματα» και είπε ότι «αξίζουν στη λαθραία αγορά πάνω από 150 εκατ. ευρώ».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει τι έχει γίνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επικαλέστηκε τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγούλη που μίλησε για «καραμπινάτη υπόθεση μίζας». «Πρέπει να δούμε αν έχει δίκιο. Αν κάποιος πήγε να τα αρπάξει χοντρά», είπε.

Είπε ότι ο Πάνος Καμμένος παραπλάνησε τη Βουλή και ρώτησε τον Ν. Φίλη αν θα είχε την ίδια ψήφο στην Επιτροπή αν ήξερε για το θέμα

«Μας παραπλανήσατε από λάθος ή από δόλο για να αρπάξετε;» αναρωτήθηκε.

Τον λόγο αρχικά έχουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο Π. Καμμένος αλλά για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανοίγοντας την συζήτηση στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ αναρωτήθηκε αν υπάρχει έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας που να φανερώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά 300.000 βλημάτων πυροβολικού.

Όπως είπε μένει αναπάντητο το ερώτημα αν η διεύθυνση εξοπλισμών έχει το δικαίωμα να παρέχει εξουσιοδοτήσεις.

Δήλωσε ότι το κείμενο της σύμβασης δεν ήταν ούτε για «καψιμί μονάδας» και ότι το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε έγγραφο που ζητούσε πιστοποιητικό επαλήθευσης παραλαβής του υλικού και ότι ζητούσε να ενημερώσει η ΕΥΠ για την εταιρεία που θα συμμετείχε στη σύμβαση.