Τελική χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Λ. Παπαδήμου, κ. Σταυρόπουλος την σημερινή συνάντηση Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών και εν μέρει έδωσε μια απάντηση στο ερώτημα και των πολιτικών αρχηγών αν το κείμενο που παρέλαβαν είναι προς διαπραγμάτευση ή είναι κείμενο στο οποίο πρέπει να απαντήσουν με ένα ναι ή ένα όχι.

«Πρόκειται-είπε ο κ. Σταυρόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9.84 και την Νόνη Καραγιάννη-για κείμενο διαβουλεύσεων που τίθεται υπ’ όψιν των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα συζητήσουν πάνω σε αυτό».

Η πιθανότητα το κείμενο να είναι «take it or leave it» έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα κομματικά επιτελεία με την ΝΔ να δηλώνει με νόημα «τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν αυτοί που έχουν οριστεί από τον ελληνικό λαό να αποφασίζουν».

Πάντως ο κ. Σταυρόπουλος διέψευσε ότι επίκειται συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου με την τρόικα και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να μιλά κανείς για τελικό κείμενο, από τη στιγμή που διεξάγεται ακόμα διαπραγμάτευση.