Αρνείται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τις φήμες περί υψηλού χρέους του δήμου σε δάνεια.

Το ποσό που φέρεται να χρωστά σε δάνεια ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ, γεγονός ψευδές και παραπλανητικό σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι οφειλές σε δάνεια φτάνουν τα 43 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 12% ενός ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ το τοκοχρεολύσιο φτάνει τα 6,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος «σε μια συγκυρία που άλλοι δήμοι λαμβάνουν δάνεια για να πληρώσουν μισθούς, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναλογικά με τους υπόλοιπους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έχει συνάψει τα λιγότερα δάνεια και είναι σήμερα οικονομικά εύρωστος».

Από την άλλη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, που έχει δηλώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, επισήμανε ότι τα χρέη του Δήμου δεν είναι μόνο αυτά που ανέφερε ο νυν δήμαρχος.

Ο κ. Μπαρμπουνάκης ανέφερε ότι στα χρέη του δήμου περιλαμβάνονται 33 εκατ. ευρώ από υπεξαίρεση που ερευνά η δικαιοσύνη, 16 εκατ. ευρώ που έχει γραφεί σε τοπική εφημερίδα ότι χρωστάει ο δήμος στην εφορία και 6,5 εκατ. ευρώ που δεν έδωσε σε προμηθευτές για να εξοφλήσει την κοινοπραξία που κατασκεύασε το νέο δημαρχείο, ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών. Το σύνολο αυτών των ποσών ξεπερνά τα 105 εκατ. ευρώ.