Πρωτοβουλία του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Φορολογικών Υποθέσεων Γ. Καπελέρη ήταν ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να επιλύσει το ζήτημα των προστίμων σε πρατηριούχους καυσίμων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

«Εμείς δώσαμε στον κ. Καπελέρη την εντολή να επιληφθεί του θέματος, αφού εξαιτίας του μεγέθους των προστίμων, που άγγιζαν έως και τα 300.000 ευρώ και αφορούσαν σε 3.500 πρατηριούχους, θα τους οδηγούσε στο λουκέτο. Από εκεί και πέρα ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να επιλύσει το ζήτημα είναι δική του πρωτοβουλία και θα κριθεί για αυτό» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για δική του απόφαση.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πάντως ότι «κακώς διώκεται» ο πρώην γ.γ Φορολογικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται για υποθέσεις λαθρεμπορίας αλλά για πρόστιμα σε παραβάσεις όπως λάθος τιμολόγια».

Τέλος, αναφερόμενος στα έσοδα, ο κ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών το Δεκέμβριο, παρά την κλιμακούμενη ύφεση, βρίσκεται εντός στόχων, με πιθανότητα πολύ μικρών αποκλίσεων.