Υπογραμμίζοντας πως το βασικό ζήτημα είναι να έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.
Ερωτηθείσα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, απάντησε: «Η ΝΔ από τη μια ζητάει να υπογράψουμε χθες -δηλαδή, να δεχτούμε μέτρα 4,5 δισ εις βάρος του ελληνικού λαού- και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση. Να θυμίσουμε, πάντως, ότι η ΝΔ δεν ψήφισε ούτε το επίδομα των συνταξιούχων, οπότε δεν μπορεί να παραδιδει μαθηματα κοιμνωνικής ευαισθησίας στην κυβέρνηση».
Μιλώντας για την ουσία της συμφωνίας, σημείωσε: «Περιμένουμε τη συνολική συμφωνία, αμέσως μετά εκκρεμεί η συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα, ενώ για τα αντίμετρα θα τα δούμε μετά τη συνολική συμφωνία». Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη διαρροή του Reuters, προέτρεψε σε αναμονή για τις επίσημες ανακοινώσεις. «Η θέση μας είναι μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη. Η κυβέρνηση ενημερώνει και τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ» είπε και πρόσθεσε: «Αντίθετα, βλέπουμε αρχηγούς της αντιπολίτευσης να κρύβονται, το είδαμε στη συζήτηση για την εξεταστική». Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει ακόμα και να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό».
Ερωτηθείσα εάν υπάρχει ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή του κόμματος με αιχμή τη ΔΕΗ, απάντησε κατηγορηματικά: «Το κόμμα και η κυβέρνηση πορεύονται μαζί με στόχο η συμφωνία (που θα προκύψει) να δίνει ανάσες στην ελληνική κοινωνία και να σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει συζήτηση και συναπόφαση […] Τόσο το κόμμα στο σύνολό του, όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο Πάνος Σκουρλέτης εάν για κάτι έχουν έγνοια, είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ. Όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν εσωτερικά προβλήματα, ματαιοπονούν». Η κ. Σβίγκου καταλόγισε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση της ΔΕΗ. «Προσπαθούμε από το 2015 να κάνουμε ανταγωνιστική την επιχείρηση και να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος. Προσπαθούμε από κοινού να αποκρούσουμε τις απαιτήσει των δανειστών» τόνισε.
Σχετικά με τα εργασιακά που αποτελούν το αγκάθι των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ότι η προστασία των εργασιακών σχέσεων παραμένει πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, ενώ δεν απέκλεισε να αποτυπωθεί αυτή η θέση στη συμφωνία, «μετά και τη στήριξη -κατά τη Σύνοδο της Ρώμης- Ευρωπαίων αξιωματούχων στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό».
Αναφερθείσα στα σενάρια για πρόωρες εκλογές είπε ότι «αποτελούν διακαή πόθων κύκλων στο εσωτερικών και το εξωτερικό», υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός σύμμαχος σε αυτή τη στρατηγική εκλογολογίας».