Το «κούρεμα» του 21% που προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν βοήθησε παραδέχτηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, ο οποίος ζήτησε να συμμετάσχουν με μεγαλύτερο ποσοστό στη διάσωση της Ελλάδας οι ιδιώτες πιστωτές, την ώρα μάλιστα που είναι πολύ έντονη η φημολογία για μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα.

Ο Γκουρία ανάφερε ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν έφερε την αναμενόμενη λύση στο πρόβλημα, γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία μεγαλύτερη βοήθεια.

«Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, καθιστώντας αναγκαία την επαναγορά ομολόγων με μηδενικό κουπόνι», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, είπε ότι θα πρέπει οι κυβερνήσεις να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ της μείωσης των δαπανών και της ενίσχυσης της οικονομίας.

Είναι σημαντικό να μην «σκοτώσουμε» την ανάπτυξη στο βωμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την αυξανόμενη ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, προειδοποίησε ο ΓΓ του ΟΟΣΑ.