Την άποψη ότι πρέπει να διεκδικηθεί πολιτική λύση για την κρίση χρέους της Ελλάδος, εκφράζει με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι «η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους πορεύεται μέσα στη γκρίζα ζώνη των διαφορετικών και αντιτιθέμενων συμφερόντων του γαλλογερμανικού άξονα» (αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ -Σαρκοζί) και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση κι αναμφισβήτητα αυτή η πολιτική κρίση της Ευρώπης διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την χώρα μας.

Για την εσωτερική κατάσταση, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι την ώρα που η παραοικονομία καλά κρατεί κι η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να λεηλατεί το μόχθο του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση παίρνει δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα σε βάρος και πάλι των μεγάλων θυμάτων, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων. Είναι ανάγκη και η φοροδιαφυγή να παταχθεί και να ελαφρυνθούν τα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία χρόνια τώρα πληρώνουν τους φόρους, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.