Τις τοποθετήσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ και τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή για το χρέος κλήθηκε να σχολιάσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα, καθώς εξερχόταν από τη συνάντηση με τους θεσμούς, ο κ. Τσακαλώτος παρατήρησε: «Υπάρχουν ερωτήσεις που δεν απαντώνται, διότι αν απαντηθούν, τότε θα σου πουν ότι βαράς τον φίλο σου».

Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «ο κ. Δραγασάκης δεν είπε αυτό που γράφτηκε στα ΜΜΕ».

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις Δραγασάκη ξεσήκωσαν αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του Μαξίμου και της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Δύο ημέρες μετά την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ και τη διαβεβαίωση ότι «βρισκόμαστε πιο κοντά στο χρέος από ποτέ», η εκτίμηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Υποεπιτροπή της Βουλής ότι δεν είναι εύκολη μία μεγάλη απομείωση του χρέους λόγω του υπερδανεισμού των δανειστών της χώρας δημιούργησε ντόρο που προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Μαξίμου.

Πηγές τόσο του Μαξίμου όσο και της αντιπροεδρίας υπογράμμιζαν, πάντως, πως δεν υπάρχει καμία απόκλιση από την επίσημη κυβερνητική γραμμή στα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, αποδίδοντας στη ΝΔ προσπάθεια «να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας με τη γνωστή μέθοδο της μονταζιέρας».