Καζάνι που βράζει θυμίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα σε συνδυασμό με την αιφνιδιαστική ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα μέτρα που έρχονται, έχουν προκαλέσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έντονο προβληματισμό, ανησυχία αλλά και ανασφάλεια.

«Δεν θα αντέξουμε άλλα μέτρα, είναι τεράστιο το βάρος» τόνιζαν με νόημα κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής και χαρακτήριζαν το πρόσφατο τέλος στα ακίνητα τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Οι περισσότεροι βουλευτές δεν έχουν καν τη διάθεση να μιλήσουν ενώ άλλοι δηλώνουν ότι «αν η κυβέρνηση καθυστερήσει και άλλο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, το χάσαμε το τρένο». Ενδεικτικές του δραματικού κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της ΚΟ είναι οι δηλώσεις βουλευτών στο 24h.

Τόνια Αντωνίου: «Χρειαζόμασταν μία άλλη διαπραγμάτευση και άλλες πρωτοβουλίες. Τώρα είμαστε στο και πέντε. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Η χώρα έχει φτάσει σε αδιέξοδο γιατί το πολιτικό σύστημα δεν έχει καμία διάθεση να αναλάβει το κόστος».

Δημήτρης Καρύδης: «Το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από την κοινωνία γιατί διαρκώς παίρνουμε μέτρα που θίγουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Ο κόσμος θέλει οι θυσίες του να πιάσουν τόπο και να επιτευχθεί επιτέλους η ανάπτυξη αλλά και η καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι και τα δύο μεγάλα στοιχήματα. Σημείο κλειδί είναι να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες σχετικά με τις εξαγγελίες μας».

Κώστας Γείτονας: « Η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν μπορεί η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς μόνο να τάζει και να μην προσφέρει. Εξαιρεί τον εαυτό του από μία εθνική προσπάθεια».

Μιχάλης Κατρίνης: «Αποδεικνύεται ότι αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό περιβάλλον, έχουν μεγάλη σημασία. Οι εταίροι και οι δανειστές μας δεν είναι και τόσο διατεθειμένοι να μας δώσουν τον απαραίτητο χρόνο για να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Δεν συγχωρούνται περαιτέρω ολιγωρίες στην αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Πρόκειται για μία εθνική προσπάθεια και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε θετικά. Δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης ή μόνο του ΠΑΣΟΚ».

Γιάννης Αμοιρίδης: « Έχουμε το θησαυρό στην απέναντι όχθη, αλλά το ποτάμι που πρέπει να περάσουμε είναι γεμάτο με πιράνχας. Όσο καθυστερούμε τα μέτρα, τόσο θα πληρώνουμε επιπλέον «τόκους». Εμείς, κυβέρνηση και βουλευτές, πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα, γιατί στη δημοκρατία πρέπει κάποιος να αποφασίζει».

Δημήτρης Τσιρώνης: «Στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Πρέπει, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να δείξουμε προσήλωση στους στόχους μας, ώστε να τους υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν γιατί μόνο έτσι θα καταφέρει η χώρα να βγει από την κρίση».

Πηγή: 24h.gr