Να ισορροπήσει μεταξύ της σκληρής κριτικής στην κυβέρνηση και των επικίνδυνων για τη χώρα τακτικισμών του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου επιχειρεί η ΝΔ στον απόηχο των αποκαλύψεων των Wikileaks, συντηρώντας το αίτημα για εκλογές με το επιχείρημα ότι «το κόστος απομάκρυνσης είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής της σημερινής καταστροφικής κυβέρνησης».

«Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης Κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στήσει ένα νέο σκηνικό σύγκρουσης και όπως τονίζουν «δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης», σε μία επανάληψη του «καταστροφικού 2015». Το νέο σκηνικό σύγκρουσης που καταλογίζει η ΝΔ στο Μαξίμου, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αποτελεί απότοκο του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση που βρίσκεται ένα βήμα πριν από ένα νέο πακέτο σκληρών υφεσιακών μέτρων.

Πέραν τούτου, στο γαλάζιο επιτελείο υπογραμμίζουν ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου δεν έκανε κανέναν σοφότερο, καθώς το χάσμα μεταξύ των θεσμών είναι γνωστό τοις πάσι.

Σε αυτό το μήκος κύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα τις αποκαλύψεις, υπογράμμισε ότι είναι γνωστές οι διαφορές μεταξύ των θεσμών και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην «λυθούν σε βάρος της χώρας».

Στη συνέχεια ωστόσο, πέρασε στην αντεπίθεση στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης», καλώντας τον κ.Τσίπρα να σταματήσει «να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα».

Άλλωστε, υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ.

«Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες», υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Εγείρουν θέμα ασφάλειας των επικοινωνιών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο προχωρά ένα βήμα παρακάτω και με αφορμή και τη διαρροή των Wikileaks εγείρει θέμα ασφαλείας για το απόρρητο των επικοινωνιών. Στο γαλάζιο επιτελείο αν και δεν κάνουν ανοιχτή διασύνθεση του εν λόγω θέματος με τις συνομιλίες του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου με τον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μουσά, είναι δεδομένο ότι επικρατεί προβληματισμός για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και τήρησε αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη που ευθέως υπονόησε πως η διαρροή των Wikileaks έγινε από ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, τόνισε πως «κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

Ολοταχώς για το Συνέδριο

Την ίδια ώρα στο εσωκομματικό μέτωπο, η Νέα Δημοκρατία μετά και την εκλογή των συνέδρων βαδίζει ολοταχώς για το Συνέδριο της 22ηας Απριλίου. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε εκ νέου έκκληση για μαζική συμμετοχή, τονίζοντας ότι «οι πόρτες της παράταξής μας είναι ανοιχτές για όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας μας. Και το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, θα είναι ένα συνέδριο σταθμός στην πορεία της ΝΔ. Για να γίνει ξανά η ΝΔ η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο».