Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, Επίκαιρη Επερώτηση 15 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Τα Ποντιακά, Αρβανίτικα και Βλάχικα είναι ξένες γλώσσες σύμφωνα με το opengov.gr (Ανοικτή διακυβέρνηση)».

Ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, Γρηγόρης Αποστολάκος ως ένας από τους Επερωτώντες Βουλευτές, στην πρωτολογία του, αναφέρθηκε στην αντίστοιχη ερώτηση που είχε καταθέσει για το ζήτημα αυτό και που αποτέλεσε την αφορμή η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ να καταθέσει Επίκαιρη Επερώτηση.

Αναφερόμενος στην απάντηση που είχε λάβει ο Βουλευτής τόνισε την απορία του στην απάντηση του τότε υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία από τον κατάλογο γλωσσών και διαλέκτων της ελεύθερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας wikipedia για την οποία ο Βουλευτής εξέφρασε την απορία διότι το εν λόγω ιστολόγιο αναφέρεται στις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις και όχι στις αληθείς, καθώς και την ανησυχία για το ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν και ποιοι την χρηματοδοτούν.

Τόνισε την έκπληξη του στην απάντηση που πήρε, ότι δηλαδή η διατύπωση επίσημων θέσεων της Ελληνικής Πολιτείας στο ζήτημα των γλωσσικών μειονοτήτων εκφεύγει του ζητήματος λειτουργίας του opengov. Ενώ αναρωτήθηκε εάν η λειτουργία ανοικτής διακυβέρνησης είναι ανεξάρτητη από την έννομη λειτουργία του Ελληνικού δημοσίου.

Κατήγγειλε ως αποδοχή ενοχής την διόρθωση της συγκεκριμένης επιλογής στον ιστότοπο του opengov την επόμενη της κατάθεσης ερώτησης από μέρους του, ενώ ζήτησε να μάθει ποιο ευθύνονται, ποια ιδιότητα έχουν και αν τιμωρήθηκαν για την πράξη τους αυτή.