Σκληρή επίθεση σε όσους «υποκινούν τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και θεσμικών εκπροσώπων» και οδηγούν στην «κατάρρευση των θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος και της κοινωνίας», εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση τους.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία – όπως κατήγγειλε – είχαν ανάμιξη σε επεισόδια σε βάρος βουλευτών σε διαφορετικές περιπτώσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι», πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Σε ό,τι αφορά στην περιοδεία του στην κεντρική Μακεδονία, ανέφερε πως οι συναντήσεις του με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για ενθάρρυνση της ανάπτυξης, τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστεί το χρέος και βγει η χώρα στις αγορές και κάλεσε και τα άλλα κόμματα να συμβάλλουν με θετικό τρόπο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ΝΔ και τη στάση του αρχηγού της Α. Σαμαρά, ο κ. Καρχιμάκης απάντησε ότι «δεν τον καταγγέλλει καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ευρώπης, αλλά οι ομοϊδεάτες του» και πρόσθεσε ότι εκείνοι λένε ότι «δεν επενδύει στη σωτηρία της χώρας, άλλα σε μικροκομματικούς στόχους».

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το «εάν ο Α. Αθανασιάδης δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο», όπως φημολογείται, ο κ. Καρχιμάκης ξεκαθάρισε ότι μίλησε μαζί του και πως ο βουλευτής του δήλωσε ότι «δεν δέχτηκε κανένα εκβιασμό».

Ο κ. Καρχιμάκης συναντάται με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της Β. Ελλάδας και απόψε το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.