Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Ελλάδα, ώρα μηδέν» στο Mega.

Τα αίματα άναψαν όταν η συζήτηση έφτασε στην μεγάλη πτώση που παρατηρείται τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο εμπόριο. Ο κ. Λαφαζάνης αρχικά παραδέχθηκε πως πράγματι υπάρχουν προβλήματα στην αγορά τα οποία προέκυψαν από το κλείσιμο των τραπεζών στο οποίο οδηγήθηκε η κυβέρνηση εξαιτίας της ασφυξίας που προκάλεσε ο περιορισμός της ρευστότητας από την ΕΚΤ. Στη συνέχεια, ωστόσο, έστρεψε τα βέλη του σε συγκεκριμένους παραγωγικούς φορείς οι οποίοι, όπως είπε, ενδύονται τον κομματικό μανδύα και δημιουργούν εντυπώσεις.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μάκη Βορίδη ο οποίος είπε πως: «όποιος ασκεί κριτική στη κυβέρνηση αυτομάτως χάνει την όποια εγκυρότητα του και ταυτόχρονα γίνεται η φωνή του Αντώνη Σαμαρά και νεοδημοκράτης».

Νωρίτερα, οι δυο άνδρες είχαν μια ακόμα κόντρα, αυτή τη φορά με αφορμή την χθεσινή σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν άργησε να γίνει αυτό το συμβούλιο. «Έπρεπε να γίνει νωρίτερα η σύσκεψη αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να θέλουν και οι άλλες πλευρές. Μέχρι και χθες η συμπεριφορά και η στάση απέναντί στον κ. Τσίπρα ήταν ιταμή. Η μιζέρια δεν είναι καλό. Έγινε κάτι θετικό σήμερα και είναι λάθος να κοιτάμε πίσω και να λέμε γιατί δεν έκανε κάτι» τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης απάντησε πως: «Την ευθύνη της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την έχει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς ουδέποτε δέχθηκε τέτοια πρόταση».