Σε αντιπαράθεση προσωπικού χαρακτήρα εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη δημόσια περιουσία, καθώς με το «καλημέρα», ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σφόδρα κατά του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον «αναξιόπιστο σε προσωπικό επίπεδο».

Μάλιστα ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε χάος στην αίθουσα και την οργή του Απόστολου Κακλαμάνη, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής.

Παίρνοντας κατόπιν το λόγο ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταυτίζεται με τον κ. Σαμαρά και δίνετε στη Ν.Δ. άφεση αμαρτιών για αυτά που έκανε στη χώρα».

«Θέλετε να ζείτε μέσα στο δικό σας παραμύθι, αλλά οι καιροί μας κρίνουν όλους πολύ αυστηρά. Λέτε ότι φταίει το ΔΝΤ και η Ε.Ε. Ας τους διώξουμε -αύριο κιόλας! Θέλετε να παραιτηθούμε από την 5η δόση; Ευθαρσώς πέστε το, και πείτε στους πολίτες πώς θα πληρωθούν από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους:

«Μην παίζετε με τα βάσανα του κόσμου. Μην κάνουμε κουβέντες σαν επαναστάτες χωρίς αιτία. Καπηλεύεστε τον πόνο με τσάμπα ρητορεία. Απεξαρτηθείτε από τα φέουδα των βολεμένων».

«Λέτε ότι βγάζουμε λάδι τη Ν.Δ. Ποιος, εσείς που πορεύεστε χέρι χέρι με τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Μητσοτάκη!» απάντησε ο Α.Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Μαζί, αγκαζέ, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ .αποφασίσατε τη βύθιση της χώρας. Είστε η πιο δεξιά και χειραγωγούμενη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».