Έτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται η ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης, την οποία έχει διατυπώσει προ πολλού ο Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα υποστηρίζει πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Επίσης, κριτική στα όσα λέει σε άρθρο του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» ασκεί η ΝΔ με τον κ. Μιχελάκη να ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να τοποθετηθεί.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στον νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επισημαίνει πως υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης.