Την πλήρη κάλυψη στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής για τις απόψεις της σχετικά με την αποκρατικοποίηση ΔΕΗ και ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με κύκλους της ενεργειακής αγοράς καλώς εδόθη η κάλυψη, διότι θεωρείται απόλυτα σωστή η άποψη της  Υπουργού ότι τα δίκτυα Ηλεκτρισμού και Φυσικού αερίου θα πρέπει να μείνουν υπό τον έλεγχο του Κράτους, γιατί μόνον έτσι το κράτος θα έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει στρατηγική ανάπτυξης και να προγραμματίσει επενδύσεις στα δίκτυα, που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεων στην χώρα.

Μεταξύ αυτών είναι τα Δίκτυα Ηλεκτρισμού για την εξυπηρέτηση Αιολικών και Φωτοβολταϊκών πάρκων και αγωγών Φυσικού αερίου στρατηγικής σημασίας, όπως ο Ελληνοϊταλικός, ο Ελληνοβουλγαρικός και άλλοι.

Η τυχόν ιδιοκτησία των δικτύων από ιδιώτες, θα έχει σαν εξαιρετικά πιθανό αποτέλεσμα την υλοποίηση επενδύσεων με μοναδικό κριτήριο το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος, χωρίς ρίσκο, κάτι που είναι ευθέως αντίθετο σε μία αναπτυξιακή πολιτική που θα πρέπει να απευθύνεται στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Την ώρα δε αυτή η χώρα έχει την ανάγκη των πολλών και καμία επένδυση δεν θα πρέπει να εμποδιστεί.