«Η Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη. Δε συμμετέχει σε βομβαρδισμούς, δε συμμετέχει με μαχητικά αεροσκάφη», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που εξελίσσονται στη Λιβύη.

Ανέφερε όμως ότι παρέχουμε διευκολύνσεις μέσω των στρατιωτικών αεροδρομίων της Σούδας, του Ακτίου και της Ανδραβίδας. «Πάγια θέση μας είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Δεν ισχύει ούτε κατά το δοκούν ούτε “a la carte”», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Εμείς σκεφτόμαστε και την επόμενη ημέρα. Ο λαός της Λιβύης να ξέρει ότι την επόμενη ημέρα θα έχει ένα φίλο ειλικρινή να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση. Έχουμε ιστορικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο».

Τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για προστασία όλων των δυνάμεών μας που συμμετέχουν υποστηρικτικά στην επιχείρηση ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική επικράτεια είναι ασφαλής Επανέλαβε δε ότι «η απουσία της Ελλάδας δε θα βοηθούσε τα δικά μας συμφέροντα» και έκλεισε την πρωτολογία του δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα παρά την κρίση, θα είναι πόλος σταθερότητας, αρχών και ευημερίας στην περιοχή».

«Η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του συμβουλίου ασφαλείας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι η χώρα μας οφείλει να δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις και να δηλώνει έμπρακτα τη φιλειρηνική της στάση.