Μόνο «παρακλήσεις» και «διαβήματα» έχει να αντιτάξει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε ενέργειες που μοιάζουν μεθοδευμένες ε σκοπό την κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας, τονίζει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Ο ρόλος των “οίκων αξιολόγησης” και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας».

«Παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, οι υποβαθμίσεις -ή και οι προειδοποιήσεις υποβάθμισης- της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους διεθνείς “οίκους αξιολόγησης” εντείνουν συνεχώς τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνοντας ως τελευταία κρούσματα την αιφνιδιαστική υποβάθμιση κατά 3 μονάδες από τον οίκο Moody’s, καθώς και τις  προηγηθείσες απειλές υποβάθμισης από τους οίκους Standard & Poor’s και Fitch.

«Λόγω του ότι κεφάλαια ύψους πολλών δις ευρώ έχουν επενδυθεί στη χρεοκοπία της Ελλάδας, τέτοιες ενέργειες μοιάζουν, ενίοτε, μεθοδευμένες με σκοπό την κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας», προσθέτει ο κ. Καρατζαφέρης καταλογίζοντας στην ελληνική κυβέρνηση πως απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα έχει να αντιτάξει μόνο «παρακλήσεις» και «διαβήματα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ρωτά τον πρωθυπουργό:

-Θα αντιμετωπίσετε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά αυτές τις επιθέσεις, αντί να αναλώνεστε σε ανακοινώσεις και συναντήσεις «ενημερωτικού τύπου» μαζί τους;

-Σκοπεύετε να δημιουργήσετε εγχώριους μηχανισμούς άμυνας απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και να πιέσετε τους εταίρους μας για αντίστοιχους ευρωπαϊκούς;

-Εξετάζετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε αγωγές κατά συγκεκριμένων «οίκων αξιολόγησης»;