Την ξεκάθαρη άποψη προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Ολυμπιακός είναι πέρα και πάνω από κόμματα διατυπώνει ο νέος βασικός του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΑΞΙΑ ο κ. Μαρινάκης φέρεται εξαιρετικά ενοχλημένος από δημοσιεύματα που συνδέουν την ανάληψη της ηγεσία του Ολυμπιακού με τις πολιτικές φιλοδοξίες της Ντόρα Μπακογιάννη.

Κύκλοι προσκείμενοι στον εφοπλιστή υποστηρίζουν ότι η φημολογία απορρέει κυρίως από το στρατόπεδο της Ντοράς Μπακογιάννη και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μαρινάκης λόγω της παραδοσιακής σχέσης που κληρονόμησε από τον πατέρα του με την οικογένεια Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της φιλίας έχει στηρίξει την Ντόρα κατά καιρούς.

Στο πλαίσιο του νέου θεσμικού του ρόλου ως ηγέτης του Ολυμπιακού το στενό περιβάλλον του εφοπλιστή υποστηρίζει ότι «δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο έχει μιλήσει τηλεφωνικά δύο φορές.