Τον Φώτη Κουβέλη ανέδειξαν ως εκπρόσωπό τους οι 9 ανεξάρτητοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Το αποτέλεσμα της εν λόγω ψηφοφορίας( 6 υπέρ, 3 κατά) σχολιάστηκε χαρακτηριστικά ως «οικουμενική μεταξύ ανεξάρτητων», στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ευρύτερο μήνυμα με πολλούς πιθανούς αποδέκτες.

Τον κύριο Κουβέλη, που έλαβε και τις ψήφους της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Κιλτίδη, ψήφισαν επίσης κι οι τρεις πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Η έτερη υποψηφιότητα, αυτή της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, στηρίχθηκε μόνο από τους ανεξάρτητους του ΠΑΣΟΚ, τους κ. Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου και της ιδίας

Αξίζει να σημειώσουμε πως έργο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είναι, μεταξύ άλλων, η απόφαση για τυχόν ερωτήσεις και επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, η συμμετοχή στην επιλογή μελών σημαντικών κοινοβουλευτικών οργάνων, η συμμετοχή στον καθορισμό κρίσιμων συνεδριάσεων, αλλά και οι ψηφοφορίες για την συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών και προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεων στο Κοινοβούλιο.

Newsroom ΔΟΛ