Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ. Στο όργανο μετέχουν, εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, οι Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Χριστοδουλάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Θανάσης Γλαβίνας, Μυρτώ Σαμαρά, Κατερίνα Σολωμού και Γιάννης Βαρδακαστάνης. Στη συνεδρίαση μετέχουν και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος και οι εκπρόσωποι Τύπου Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μαρκογιαννάκη. Απουσιάζει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έκανε εγχείρηση στις φωνητικές χορδές.

Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, προσερχόμενη στη Χαριλάου Τρικούπη, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση «φωτογραφίζοντας» τον Χάρη Δούκα.

«Η πρώτη συνεδρίαση του συνθετικού οργάνου γίνεται σε μια πολύ συγκεκριμένη και αισιόδοξη χρονική στιγμή. Επί πολλά χρόνια, η ΝΔ είχε διπλάσια και περισσότερο ποσοστά από το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, για πρώτη φορά, η διαφορά, έστω και οριακά, είναι μονοψήφια. Αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία για ένα ΠΑΣΟΚ ιδεολογικά εξοπλισμένο, σοσιαλδημοκρατικό, έτοιμο για μεγάλους αγώνες προς όφελος του λαού» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει με νόημα και μια παροιμία: «Η ομόνοια σπίτια χτίζει και η διχόνοια τα γκρεμίζει».