Μια ενδιαφέρουσα πολιτικά ημέρα ήταν και η χθεσινή καθώς σε μια μη πολιτική εκδήλωση γράφτηκε άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο των κοινών εμφανίσεων των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Ακριβώς 10 ημέρες μετά την αποχή τους από τη γιορτή που διοργανώθηκε στην οδό Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της ΝΔ, οι δυο εκφραστές μιας τάσης εντός της ΝΔ αποφάσισαν να δώσουν το παρών σε μια εκδήλωση για την υγιή επιχειρηματικότητα, τα βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Μια κοινή εμφάνιση, σε μια εκδήλωση με θετικό πρόσημο για την οικονομία είναι άξιο απορίας γιατί λαμβάνει τόσο μεγάλες διαστάσεις», σχολίαζαν «γαλάζια» στελέχη και μάλιστα επισήμαιναν κάποιες λεπτομέρειες που έδειχναν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αλλού στραμμένο το βλέμμα του. Όπως για παράδειγμα ότι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί οι οποίοι υπήρξαν λαλίστατοι και αιχμηροί κατά το παρελθόν, χθες το βράδυ επέλεξαν να μείνουν σιωπηλοί και να δώσουν χώρο στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Συνεχίζονται οι επαφές με βουλευτές

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να βλέπει κατά μόνας βουλευτές του κόμματός επενδύοντας στην απευθείας επαφή με τη βάση του κόμματος. Τα τελευταία 24ωρα έχει συναντήσει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος είναι κοντά στον Κώστα Καραμανλή αλλά και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 11 βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σήμερα, εξάλλου ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντά στη βουλή «γαλάζιους» βουλευτές για να τους ενημερώσει για τις δράσεις που δρομολογεί, με την ακρίβεια να βρίσκεται στο επίκεντρο, δεδομένου ότι αποτελεί σταθερά το νούμερο ένα πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών.

Ωστόσο, δυσφορία προκάλεσε η αντιπαράθεση όπως εξελίχθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον γαλάζιο βουλευτή Γιώργο Βλάχο και τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια με την κυβέρνηση δια του υπουργού να απαντά στον βουλευτή της ΝΔ ότι «προφανώς κανένας δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους» μπορεί «οι προθέσεις να είναι καλές αλλά θα έχουν δυσμενή αποτελέσματα» και «μη μου ζητάτε και εσείς να εφαρμόσω πράγματα που είναι εσφαλμένα και ο λογαριασμός θα έρθει σε μένα. Απαιτείται σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία».

Η Λεπενική Λατινοπούλου

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης δεν θέλουν να επιτρέψουν σε κανέναν την αμφισβήτηση της προσήλωσης στις αξίες της παράταξης. Αυτό, επιχειρήθηκε από την επικεφαλής της «Φωνής Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου η οποία αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αριστερή ψυχούλα», με κυβερνητικά στελέχη να της προσάπτουν ότι ψαρεύει ψήφους στα δεξιά της ΝΔ. Επισημαίνουν δε ότι πρόκειται για μια πολιτικό η οποία συντάχθηκε με ό,τι πιο αντιευρωπαϊκό υπάρχει καθώς δεν επέλεξε να ενταχθεί στο ΕΛΚ που εκφράζει την δεξιά στην ΕΕ αλλά έγινε μέρος του πολιτικού σχηματισμού που περιλαμβάνει τον Βίκτορ Όρμπαν και την Μαρί Λε Πεν.

«Η κ. Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Τώρα πως γίνεται ένας μέλος της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς, να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρω πως μπορεί να συμβαίνει. Εν πάση περιπτώσει, επειδή γίνεται και πολύ συζήτηση για το μεταναστευτικό και ακούω, έτσι και μια κριτική από τα κόμματα αυτά, τα ακροδεξιά δηλαδή κόμματα, εντός και εκτός Ελλάδος, για το μεταναστευτικό, εμείς προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.