Την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να τοποθετηθεί για το αποτέλεσμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τέτοιες διαδικασίες μόνο θετικά μπορούν να αναγνωστούν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συγχαίρω τον κύριο Νίκο Ανδρουλάκη, όπως το έκανε και ο πρωθυπουργός», είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «επίκειται μια συνάντηση μεταξύ των Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη που μένει να κανονιστεί μεταξύ των γραφείων», λέγοντας για το τηλεφώνημα «φαντάζομαι ότι ήταν θετικό το κλίμα».

Πάντως, συμπλήρωσε ότι «μετά από έναν μεγάλο κύκλο δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να δούμε αν άλλαξαν οι πολιτικές, μένει να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση».

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Βλέπω να εκπλήσσονται κάποιοι με τις “δημοκρατικές διαδικασίες” στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι τους ξέρουμε και τους έχουμε μάθει από τα πανεπιστήμια δεν εκπλησσόμαστε καθόλου», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την Αφροδίτη Λατινοπούλου

«Είναι πολύ κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε και όχι μόνο ως προς τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και γεωπολιτικά. Η ρητορική και οι αποστροφές παραπέμπουν σε reality προηγούμενων δεκαετιών», επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για τη σφοδρή κριτική της προέδρου της Φωνής Λογικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε:

«Μπορεί η κα Λατινοπούλου να μας πει ποια είναι η ΝΔ; Είναι το πρόσωπο που συντάχθηκε επισήμως με τον Όρμπαν και τη Λεπέν, ανήκει δηλαδή στην ευρωπαϊκή άκρα Δεξιά. Πώς γίνεται να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η ΝΔ;» και πρόσθεσε: «Για το μεταναστευτικό ακούω κριτική από τα ακροδεξιά κόμματα, εμείς προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος, αυτά που προτείνει η κα Λατινοπούλου και οι ομοϊδεάτες της αν εφαρμοστούν από την Ελλάδα –εκτός του ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα–, η χώρα τίθεται αυτομάτως εκτός Ευρώπης».