Στο αμαξοστάσιο των Αχαρνών βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 14/10 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς σήμερα ξεκινούν δρομολόγια επιπλέον 35 νέα λεωφορεία τα οποία θα εξυπηρετούν περιοχές της Αττικής.

Τα εν λόγω 35 νέα λεωφορεία ανεβάζουν σε 110 τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα σε περιαστιακές γραμμές.

Τον υπουργό υποδέχτηκαν ο διαχειριστής της κοινοπραξίας Παναγιώτης Μάρκελλος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιώργος Σπηλιόπουλος, καθώς επίσης και ο Σπύρος Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών.

Τα νέα αυτά λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια σε 11 γραμμές που εξυπηρετούν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.

Μαζί με τα 75 που ήδη κυκλοφορούν στις περιαστικές γραμμές της Αττικής, καθώς και τα 140 νέα ηλεκτρικά οχήματα της ΟΣΥ, ο συνολικός αριθμός των νέων λεωφορείων που έχουν ενσωματωθεί στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών ανέρχεται πλέον στα 250.

Πρώτη φορά από το 2009 που ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών, ενώ η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου, βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή οργανισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια οκτώ έτη. Όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές είναι καινούργια.

«Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στους δρόμους Αττικής»

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην εκπομπή «Συνδέσεις» (Χ. Βίδου, Κ. Παπαχλιμίντζος): «Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στους δρόμους Αττικής.

Σήμερα, ενσωματώνονται, σε 11 γραμμές της, Αττικής 35 νέα, σύγχρονα οχήματα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Συνεπώς, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών έχει ήδη ανανεωθεί, με 250 καινούργια οχήματα, που προσφέρουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Για πρώτη φορά από το 2009. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια!

Στόχος είναι η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων, με τη δρομολόγηση 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος καλοκαιριού του 2025.

Και ο στόχος αυτός, θα επιτευχθεί».