Λίγες ώρες έμειναν για το άνοιγμα της κάλπης για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υπουργός του Κινήματος, Χάρης Καστανίδης, μίλησε για όλα.

«Αυτή η αποχή θα πρέπει να ξεπεραστεί με πολύ επιμονή και υπομονή. Δεν γίνεται με έναν αυτόματο τρόπο. Το ένα είναι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει αποφάσεις επιβαρυντικές για τη χώρα και τους πολίτες» και το δεύτερο αίτιο η «αδυναμία της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει μια πειστική εναλλακτική λύση, που θα κάνει τους πολίτες να πιστέψουν ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος». είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην εσωκομματική εικόνα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «παρά τις συγκρούσεις, το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει μια εικόνα πολιτισμού και σοβαρότητας στις εσωτερικές του διαδικασίες». Συγκρίνοντας το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα γίνονται στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της σύνθεσης, σε αντίθεση με όσα δραματικά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι ένα κόμμα που έχει μάθει και στις εύκολες και στις δύσκολες εποχές, ακόμη και όταν υπάρχουν διαξιφισμοί και συγκρούσεις, τα στελέχη του διαλέγονται». Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, όποιος και εάν εκλεγεί «χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά».

Όσον αφορά τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και τις έξι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ο Καστανίδης δήλωσε ότι η υπέρβαση των 270.000 ψηφοφόρων, που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές, θα ήταν «ένα μεγάλο κέρδος» και ένα θετικό δείγμα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι η διαμόρφωση μιας στρατηγικής που θα προσφέρει πειστικές λύσεις για το μέλλον της χώρας. «Χρειαζόμαστε ηγέτες που να προωθούν συλλογικές επεξεργασίες και όχι απλά ομαδάρχες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχουμε την αυτογνωσία ότι χρειαζόμαστε μια στρατηγική ανάλυση για το ποια είναι η οικονομική και πολιτική και η οικονομική κατάσταση της χώρας και μελετώντας την σωστά να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις για το τι πρέπει να γίνει», σχολίασε σχετικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Απαιτείται πολύ δουλειά για να διαμορφωθεί μια εναλλακτική, προοδευτική κυβερνητική πρόταση και η ηχηρή απάντηση θα έρθει μόνο όταν γίνουν τα απαραίτητα βήματα».