Τις δράσεις και τα έργα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Έβρου, που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης του, παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκδήλωση «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε ΜΑΖΙ για τον Έβρο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο κλείσιμο του συνόλου των οικονομικών οφειλών προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς και τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα λάβει το σύνολο των χρημάτων -συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ- που έχει αιτηθεί στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου.

Εξασφαλίζεται επίσης η χρηματοδότηση όλων των αναπτυξιακών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στο Νομό Έβρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 33.817.534,26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22.170.800,72 εκατ. ευρώ αποτελούν κρατική ενίσχυση.

Επιπλέον, θα υπάρξει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για υλοποίηση αναγκαίων έργων που επηρεάζουν την μεταποίηση και τα μεταφορικά κόστη, ενώ τέλος εκσυγχρονίζεται η ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με έργα προϋπολογισμού 4.730.000 ευρώ, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2025.

Πηγή: ΑΠΕ