Επιστροφή στο… εσωτερικό μέτωπο για τον πρωθυπουργό μετά το φόρουμ του Νταβός, αλλά με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας, όπου πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης και τις τύχες της Ελλάδας.

Από το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς και συνεργάτες του στο Μαξίμου, προκειμένου να ρυθμιστούν ζητήματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την τέταρτη δόση του δανείου, καθώς οι ελεγκτές βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και ως το τέλος της εβδομάδας θα αφιχθούν και τα υψηλά κλιμάκιά τους.

Στο επίκεντρο μίας εκ των συσκέψεων με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη θα τεθεί το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για το οποίο έχει εκφράσει παράπονα για καθυστερήσεις ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη σύσκεψη αυτή, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν και τα εργασιακά, καθώς η τρόικα φαίνεται ότι επικεντρώνει στις συζητήσεις για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμώντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη δεν αρκούν.