Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπρόσωπο του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, να τονίζει σε σημερινές της δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Open πως ο «Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα, εννοώ ότι το διοικεί», ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο των εσωκομματικών εκλογών.

«Μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί», ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Εγώ ακούω πολλά χρόνια τώρα ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, το “ελέγχω” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο να ελέγχω λαμβάνοντας αποφάσεις υπέρ μου, άλλο να μπορώ να προεδρεύω και να διοικώ. Αυτό το κάνει», πρόσθεσε η κυρία Κεχαγιά.

«Πρόθεσή του είναι να ενώσει, ο ίδιος λέει ότι είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα θελήσει να είναι. Αν κάποιοι τον αμφισβητούν, μπορούν να το καταθέσουν επίσημα στα Όργανα του κόμματος», δήλωσε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης είναι έτοιμος για εκλογές, είπε: «Έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως ίσως να μην μπορεί να αποφευχθεί. Θα το δούμε. Δεν μπορώ να εικάζω πώς σκέφτονται άλλα στελέχη».

«Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, εφόσον όμως κάποιοι θέσουν επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, φυσικά και θα κινηθούν με βάση το καταστατικό», διευκρίνισε.

Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε αιφνιδιαστικά την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της ΚΟ.

Η πρωτοβουλία ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια οικοδόμησης εσωτερικής συμμαχίας με τον Νίκο Παππά, προκειμένου να ξεπεράσει την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση και να πάρει στηρίγματα στο κόμμα, ενόψει και της κρίσιμης κεντρικής επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αρνήθηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγηθεί σε ψηφοφορία στην ΚΟ του κόμματος και τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε με οριακή πλειοψηφία: 17 ψήφοι υπέρ, 12 κατά και 4 παρών.

Πηγές των «87» ανέφεραν πως ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην ΚΟ, αφού έχει 17 από τους 35 βουλευτές.

«Ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 –ή όσων είναι τέλος πάντων– ας τον προκαλέσουν στην Κεντρική Επιτροπή», διέρρεαν πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση.