Μετά από μια μακρά συζήτηση και διαφωνίες σχετικά με τη διαδικασία, εγκρίθηκε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η πρόταση πέρασε με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 παρών. Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί πρώτα πρόταση μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου και να ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο.

Μετά το πέρας της μαραθώνιας συνεδρίασης ο Νίκος Παππάς έκανε την πρώτη του δήλωση σχετικά με τη νέα του θέση ως πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, για την τιμητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας. Να ευχαριστήσω όλους/ες τους/τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργική συζήτηση, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους και να υποσχεθώ ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλα τα μέλη της ΚΟ για σταθεί η κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει πράξη την ανάγκη για οργανωμένη εξωστρέφεια του κόμματος και την υπέρβαση των όποιων δυσκολιών έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα.
Έχουμε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο, έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε χώρο στις δημόσιες τοποθετήσεις μας ώστε οι προγραμματικές μας θέσεις να ακούγονται, να αξιολογούνται από τον λαό και αυτό θα κάνουμε» τόνισε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Νίκος Παππάς είπε: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτή τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία το τι ψήφισε ο/η κάθε βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».