Στην ιστορία της Αριστεράς… εξορίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Μιλώντας στην Real ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ένα σαφές μήνυμα στον προκάτοχό του: προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του χώρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη από τη μέγιστη δυνατή ενότητα και ομοψυχία για να είμαστε αποτελεσματικοί στον αγώνα για την ανατροπή της Δεξιάς, προσθέτει με νόημα.

Σε ό,τι αφορά στα μαύρα χρήματα στα κομματικά ταμεία ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει πως «όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει από το κατώφλι της Κουμουνδούρου».

Σχετικά με τα σενάρια για τη νέα κεντροαριστερά επισημαίνει πως κάποιοι βιάζονται να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο και προσθέτει: Καλούμε το ΠΑΣΟΚ στο αυτονόητο, στην οικοδόμηση πολιτικής εμπιστοσύνης μέσω ένος κοινοβουλευτικού μετώπου υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνίας.

Ερωτηθείς για την Αυγή δηλώνει ότι η απόφαση για τη διακοπή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου ήταν ιδιαίτερα επώδυνη, αλλά την πήρε προκειμένου να διασωθεί το κυριακάτικο και η ιστοσελίδα της εφημερίδας.