Τη δημοσκόπηση της GPO για το μέλλον της Κεντροαριστεράς σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα θετικός απέναντι στο ενδεχόμενο επανόδου του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τον ηγέτη που «μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά». Ερωτηθείς σχετικά, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε: «Εφόσον το αποφασίσει η βάση, βεβαίως! Γιατί όχι; Εγώ διαφώνησα και με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν έγινε, και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συνέχεια, δηλαδή στην εκλογή προέδρου μέσω μιας απολίτικης διαδικασίας και όχι ενός συνεδρίου και στη συνέχεια εκλογής προέδρου και νομίζω ότι τα αποτελέσματα με δικαίωσαν».
Παράλληλα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα κόμμα, το οποίο επί της ουσίας δεν λειτουργεί συλλογικά, δεν συνεδριάζουν τα όργανα, ακόμα και στις εκλογές δεν κλήθηκαν όλα τα στελέχη σε μια πανστρατιά προσπάθειας».
Παράλληλα, σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετασχηματιστεί, αντί για ένα πλουραλιστικό κόμμα των μελών, σε ένα μονοπρόσωπο κόμμα και στους συνεργάτες του προέδρου. Επομένως, θεωρώ ότι (σ.σ. αν αληθεύουν) λογικές και πρακτικές διαρροές του τύπου “ακολουθούν ο Σπίρτζης, ο Ζαχαριάδης, η Νοτοπούλου” ή οποιοσδήποτε άλλος, γιατί εξέφρασαν τις πολιτικές τους απόψεις, ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τους έχουν στα πόδια τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις μέσα στο κόμμα αυτό, είναι καλό να βγουν να το πουν. Μπροστά μας έχουμε καταστατικό συνέδριο. Όποιος θέλει να έχουμε μια τέτοια λειτουργία και αντίληψη στο κόμμα μας, να το διατυπώσει. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτοί που στοχοποιούνται εκφράζουν τις ως σήμερα απόψεις του κόμματος και κάποιοι εκφράζουν απόψεις για τις οποίες δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από κανένα όργανο. Παραδείγματος χάριν, ποτέ δεν έχουμε πάρει απόφαση, το ανάποδο λέμε, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, ότι δεν χαρίζουμε το τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια στη Δεξιά και πολλά άλλα, που είναι έξω από το δικό μας πλαίσιο».
«Αν υπάρχουν διαγραφές για πολιτικές διαφωνίες, θεωρώ ότι αυτό δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του χώρου μας και γενικά των προοδευτικών κομμάτων. Ιστορικά, τον προοδευτικό χώρο τέτοιου είδους πρακτικές, διαρροές, προσωπικές στοχοποιήσεις, γιατί κάποιοι θέλουν να επιβιώσουν ψάχνοντας εσωτερικούς εχθρούς, τον έχουν πληγώσει πάρα πολύ», τόνισε.