Τα τρία ενδεχόμενα για την εξαφάνιση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα που πλέον καταζητείται μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε έδωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στο MEGA και το LIVE News, ανέφερε: «Είναι ένας από τους 5 καλύτερους ποινικολόγους στην Ελλάδα, είχε αφήσει σε συνεργάτες του ότι θα πάω σε πρωινές ώρες να παραδοθώ. Τρία ενδεχόμενα υπάρχουν, τέταρτο δεν υπάρχει. Να κρύβεται κάπου επιμελώς και να μην τον έχουν βρει ακόμα οι αστυνομικές δυνάμεις που τον ψάχνουν. Δεύτερο ενδεχόμενο να έχει πάει στο εξωτερικό ή να προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Τρίτο ενδεχόμενο να είναι σε κανένα δέντρο κρεμασμένος ή σε καμιά γωνία και να μας περιμένει. Δεν νομίζω ότι βλέπει κάποιος κάποιο άλλο ενδεχόμενο».

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπάρχει νόημα στο να κρυφτεί ο δικηγόρος, κίνηση από την οποία έχει μόνο να χάσει: «Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς γιατί να κρυφτεί; Δεν έχει τίποτα να κερδίσει, μόνο να χάσει. Ξέρει τους νόμους καλύτερα από τον καθένα. Αν σε μια τέτοια θέση είχε περιέλθει πελάτης του θα τον καθοδηγούσε. Δεν μπορεί να καθοδηγήσει τον εαυτό του;

Αν έχει κάνει κανένα μπεζακτά σε καμιά Ελβετία, μοιάζει απίθανο γιατί οι οικείοι του λένε ότι δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. Το τρίτο να έχει αυτοχειριαστεί γιατί ο ίδιος δήλωσε ψυχολογικά προβλήματα. Απευκταίο αλλά το μυαλό δεν μπορεί να πάει αλλού. Ένα τηλέφωνο να έπαιρνε ο Λύτρας στην ανακρίτρια να της έλεγε ότι θα πάει η κόρη μου να δώσετε μια άδεια για τις κάρτες μου, τα εσώρουχά μου, δυο φακέλους από υποθέσεις δεν υπήρχε περίπτωση να μην δώσει έγκριση. Δεν έγινε».