Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Χάρης Δούκας στο πλαίσιο ομιλίας του στη Διάσκεψη του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι για να είναι αποτελεσματικές, δίκαιες και συμπεριληπτικές οι πολιτικές θα πρέπει να είναι προοδευτικές. «Εμείς», συνέχισε, «το έχουμε αποδείξει στην Αθήνα, όπου συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στη βάση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής ατζέντας».

Η «απάντηση» στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Όμως όπως είδαμε και στις ευρωεκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν. Πρέπει, τώρα, να είμαστε ρεαλιστές και να βάλουμε δύο θέματα. Το πρώτο είναι να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα ζητήματα, για να έχουμε την άποψή μας και να καταλήγουμε σε μια κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα», τόνισε ο Χάρης Δούκας, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Νίκο Ανδρουλάκη και στα όσα είπε χθες στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις, για να είμαστε αποτελεσματικοί, διότι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μια «πλατφόρμα», αλλά πώς θα δώσουμε λύσεις σε ένα πρόβλημα, π.χ. στην Κυψέλη», συμπλήρωσε.