Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Σύγχρονου Πολιτισμού, με τον απερχόμενο υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα να παραδίδει τα καθήκοντα του στον νέο υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσωνα Φωτήλα.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε τον Ιάσωνα Φωτήλα στην θέση του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού και για να ευχαριστήσουμε τον Χρίστο Δήμα για όλη του την προσφορά και τη συνεργασία αυτούς τους δώδεκα μήνες» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σημειώνοντας πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι και γιατί είναι ο Ιάσωνας μαζί μας, αλλά και γιατί ο Χρίστος προχωράει στο Υπουργείο Οικονομικών ως υφυπουργός αρμόδιος για τα φορολογικά και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί θα έχουμε έναν επιπλέον σύμμαχο στο συγκεκριμένο υπουργείο».

Ο Χρίστος Δήμας ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού για την άριστη συνεργασία τους την οποία, όπως είπε, θα κρατήσει ως πολύτιμη ανάμνηση.

Από την πλευρά του ο Ιάσων Φωτήλας ευχαρίστησε όλους γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή. «Καταρχάς η θέση αυτή είναι μία τεράστια τιμή από τον πρωθυπουργό και μία μεγάλη ευθύνη. Αρχικά να πω ότι θ’ ασχοληθούμε με πράγματα που έχουν μείνει πίσω πολλά χρόνια, που κανείς δεν είχε ασχοληθεί και που τα τελευταία χρόνια κάποιος έχει αρχίσει να καταπιάνεται για να δοθούν λύσεις. Είμαι ένας άνθρωπος του πολιτισμού, έτσι θεωρώ τον εαυτό μου, αλλά δεν γνωρίζω πολλά από τα διοικητικά, όμως έχω πραγματικά θέληση να δουλέψω και να προσφέρω. Και έχω την τύχη να έχω μία μεγάλη κυρία του Πολιτισμού για πολιτική προϊστάμενο, που δεν θα μπορούσα να ευχηθώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».