Μια χαλαρή απολογιστική και αποσυμπιεστική ημέρα ήταν η χθεσινή για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε ως είθισται με τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες σε γνωστό εστιατόριο των Βορείων Προαστίων με λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, για να τους ευχαριστήσει για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου. Ο ίδιος με σπορ αμφίεση φανερά ευδιάθετος αν και κουρασμένος από το πυκνό πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών έκανε μια στάση και στα τρία τραπέζια που είχαν στηθεί για τους δημοσιογράφους και οι συζητήσεις περιστράφηκαν στα εκλογικά αλλά και την επόμενη ημέρα.

«Από τη Δευτέρα, στρωνόμαστε στη δουλειά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παραδέχτηκε ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία είχε ειδικά χαρακτηριστικά, καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις- διπλές εθνικές εκλογές και στη συνέχεια αυτοδιοικητικές – και συνεπώς ήταν πρόκληση και για τον ίδιο να προσελκύσει το ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι ευρωεκλογές έχουν ειδικό βάρος, καθώς τα επόμενα πέντε χρόνια θα απασχολήσουν τους ευρωπαίους αξιωματούχους και τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά μας. «Αυτό που αγαπώ στις περιοδείες είναι ότι μαθαίνεις από πρώτο χέρι τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα που απασχολούν τους πολίτες», δηλαδή επί της ουσίας έρχεσαι πιο κοντά με τον κόσμο που ζει στην περιφέρεια είπε ερωτηθείς για το τι αποκομίζει από τις περιοδείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες

Ρωτήθηκε επίμονα και για το πόσο κοντά είναι ο ανασχηματισμός, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει λέγοντας χαριτολογώντας ότι μεταξύ θάλασσας και βουνού, μάλλον θα επέλεγε κάποιο νησί. Οι πρώτες μίνι διακοπές όπως φαίνεται για τον πρωθυπουργό θα είναι του Αγίου Πνεύματος, ωστόσο ο σχεδιασμός για το καλοκαίρι είναι ανοικτός, καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς.

Ειδική αναφορά έγινε και στην αποχή με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται σήμερα στο ποσοστό που θα φτάσει, ενώ σε πηγαδάκια συζητήθηκε και το γεγονός ότι θα ανοίξει σε διακομματικό επίπεδο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές η συζήτηση για επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, για αλλαγή στην εκλογική νομοθεσία, με την άσκηση να καθίσταται πιο δύσκολη για τους εντός της επικράτειας λόγω και της σταυροδοσίας.

Στους Coldplay ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βράδυ ο πρωθυπουργός απόλαυσε ανάμεσα σε χιλιάδες θεατές τους Coldplay, οι οποίοι έβαλαν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ με τη συναυλία τους, η οποία είχε και «πράσινο» αποτύπωμα καθώς μέρος των εσόδων τους θα διατεθούν για περιβαλλοντικούς σκοπούς. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Chris Martin μάλιστα ευχαρίστησε την κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ, καθώς επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί και τελικά πραγματοποιήθηκε η συναυλία.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.00 στο 1ο γυμνάσιο Κηφισιάς στο 308ο εκλογικό τμήμα και το απόγευμα θα βρεθεί στο στρατηγείο της ΝΔ στην Πειραιώς με τους στενούς του συνεργάτες και τα κομματικά στελέχη για να παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.