Ώρα μηδέν για τα κλειστά επαγγέλματα, καθώς αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Υγείας ειδικά για τους φαρμακοποιούς. Τα νομοσχέδια, αφού εγκριθούν αύριο από το υπουργικό συμβούλιο, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

«Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας – κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και στην άσκηση επαγγελμάτων» έτσι ονομάζεται επισήμως το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί επίσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την «αναμόρφωση των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου» και το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την ολοήμερη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και του πρότυπου 4ου δημοτικού σχολείου της Θέρμης.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει στις 16.00.