Δύο συναυλίες διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής τη Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου με τίτλο «Με την Ελλάδα καραβοκύρη» για τα 100 Χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου και με βασικούς ερμηνευτές την Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη!

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου.

Η πνευματική κληρονομιά του παραμένει ζωντανή μέσα από την ποίησή του που ενέπνευσε τους μεγάλους μας συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο αλλά και πολλούς από τη νεότερη γενιά.

Ο Νίκος Γκάτσος μάς δίδαξε το λυρισμό και την ευγένεια της ελληνικής γλώσσας κι εμείς οι ερμηνευτές, ταπεινοί μαθητές του, του χρωστάμε πολλά.Είναι ιδιαίτερης σημασίας για μένα το γεγονός ότι το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα, και που μου το εμπιστεύθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν σε στίχους του Γκάτσου («Ματωμένο φεγγάρι»). Στο Μέγαρο Μουσικής θα ακουστεί το απάνθισμα των τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου ως ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο και ως ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους, που όλοι κλείσαμε στην καρδιά μας».

Μαρία Φαραντούρη

Οι συναυλίες θα δοθούν στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2011 με ώρα έναρξης στις 20:30.

Τιμές εισιτηρίων:
Φοιτητικά: € 8
Γ Ζώνη: € 14
Β Ζώνη: € 25
Α Ζώνη: € 35
Διακεκριμένη Ζώνη: € 50